Adventure ent

Rolski / Rollerskismall logo

langlaufpiste in de buurt

 

Rolski het sneeuwloze alternatief voor langlaufen.

Verhuur van rolski's en rollerskis

Verhuur compleet met skischoenen en -stokken. Met rolski's maak je van bijna elk terrein een langlaufpiste. Rolskiën kan op elke verharde ondergrond. Voor stadsanimatie, sportdagen, bedrijven, opendeurdagen. Vooral leuk voor kinderen en sportieve volwassenen. De rolski's kunnen gehuurd worden met of zonder begeleiding. Nu ook mogelijk met biathlon simulators en recreatieve zomerbiathlon.

Wat is rolskiën?

Rolskiën is langlaufen maar dan met ski's op wieltjes.Het rolskiën komt overgewaaid uit de klassieke langlauflanden zoals Duitsland, Noorwegen, Frankrijk, Estland en Rusland. Ook wel eens rollerski genoemd. Langlaufatleten gebruiken de rolski of rollerski voornamelijk om voor en na het skiseizoen te blijven trainen voor het langlaufen. Met rolski's gebruikt men bijna identiek dezelfde techniek als bij het langlaufen. Dit is een groot voordeel. Vroeger moesten de langlaufers zich behelpen met looptraining en nordic walking.

De laatste tien jaren is de rolski en het rolskiën enorm geëvolueerd.De hedendaagse rolski of rollerski is een echt hi-tech product geworden en biedt zowel aan de recreatielanglaufer als aan de competitielanglaufer een bijna perfecte langlaufervaring. De rolski's geven aan de gebruiker ook een echt sneeuwgevoel.

Wat is rolskiën

Langlaufen is voor de echte liefhebber nog altijd het summum maar met rolski's kom je al aardig in de buurt. Je hoeft bovendien geen verre verplaatsingen te maken. Rolskiën kan gewoon bij jou in de buurt op doorgaans elk wegtype en tijdens alle seizoenen. 

Wat is een rolski?

Bij de classic rolski's zijn één of meerdere wielen gemonteerd die alleen in voorwaartse draaien. In de wielen of assen is een blokkeer-mechanisme gemonteerd wat het achteruit rollen of doorschuiven moet vermijden. Alle wielen zijn voorzien van kogellagers zodat de wielen soepel ronddraaien.  

rolski

Er is weinig tot geen verschil tussen de moderne linker- of rechter-rolski, of het zou moeten zijn dat bepaalde iets uitstekende delen zoals moeren zich aan de buitenkant bevinden.
Omdat de moderne bindingen zowel op linker- als rechterschoenen aansluiten kunnen wij de ski's dus zowel links als rechts gebruiken en dat voorkomt dat de wielen op den duur al te eenzijdig afslijten.

Bij de rolski's bestaan geen aparte maten die afhankelijk zijn van lichaamslengte of gewicht van de gebruiker. In de loop van twintig jaar zijn de rolski's wel steeds korter geworden. Van 90 cm toen tot 53 cm voor de wedstrijdski en circa 65 cm voor de meer recreatief te gebruiken toer-rolski van nu. Sommige merken zijn wel te leveren met een wat steviger draagbalk voor personen met een gewicht van meer dan 80 kg.

Kan iedereen rolskiën?

We organiseren tourtochten voor kinderen, verenigingen en bedrijven. Daaruit hebben we geleerd dat de meeste mensen met een sportieve achtergrond al na een aantal minuten het "ski-gevoel" te pakken hebben. Zonder veel problemen kunnen ze een parkoers van 8km kunnen afwerken.

Opgelet: bij sommige mensen lukt het nu eenmaal (ongeveer 1 op 10). Hou daar rekening mee.

Opmerking: Om te rolskiën moet het wegdek droog zijn

begeleiding rolski

 

Verhuur rolski's

Verhuur - set van 50 rolski's

Met schoenen in meerdere maten en stokken in verschillende lengtes bijgeleverd. Geschikt voor evenementen, straatanimatie, sportdagen, doe-aan- sport beurzen, winterspeeltuinen...

weekend / feestdagen*
weekdag*
1 dag
2 dagen
1 dag
BTW
491.73
737.60
491.73
Excl.
595.00
892.00
595.00
Incl.

verhuur rolski's

Verhuur - set van 20 rolski's

Schoenen in meerdere maten en stokken in verschillende lengtes bijgeleverd.

weekend / feestdagen*
weekdag*
1 dag
2 dagen
1 dag
BTW
243.801
367.76
231.40
Excl.
295.00
445.00
280.00
Incl.

Verhuur - per individuele set

1 paar rolski
1 paar schoenen 
1 paar skistokken 

weekend / feestdagen*
1 dag
2 dagen
8
12
P.P.

 

 

 

Hagelandse Rolskiroute tourtocht

Tienen - Linter 

8 km langs de mooiste plekjes van het Hageland. 

Vertrek :  's Hertogenhof Dorpsstraat 69 te 3350 Melkwezer

rolski, schoenen en stokken 

Rolskiroute
8.00
per persoon
7.00
voor groepen vanaf 10 personen

5,00

voor kinderen tot 12 jaar

Reserveren (verplicht) en info: 0495/207213 of e-mail: info@rolski.be

hagelandse rolskiroute tourtocht

Contact Us | © 2009 Adventure ent